Esittelyssä Farmacy ihonhoitotuotteet

Tilasin alkusyksystä Cult Beauty -verkkokaupasta Farmacy -ihonhoitotuotteita, jotka olivat kiinnostaneet jo pidempään. Lopulta kaupan päälle saatava kolmen minituotteen setti muutti jahkailun toiminnaksi ja klikkasin tuotteet ostoskoriin. Koko Cult Beauty on täynnä huolellisesti valittuja kiinnostavia merkkejä ja tuotteita, joten valinta on aina vaikea. Tällaiset pikkujutut, kuten tietyn sarjan tuotteiden mukana tulevat kylkiäiset usein sitten ratkaisevat kohdallani ostopäätöksen ;)

Tällainen setti tuli ostettua tuolloin:


Farmacy -tuotteiden lisäksi mukaan tuli kaikenlaista muutakin. Esittelen omassa postauksessa vielä jatkossa Farsalin Volcanic Elixirin ja NYXin Lid Lingerie -luomiväripaletin. Honey Dropin ja Eye Dew:n kylkiäisinä tulivat Skin Dew, Green Clean ja Honey Savior.


Aloitellaan Honey Drop -päivävoiteesta. Voidepurkki on herkullisen näköisen hunajakennokuvioidun pahvipakkausen sisällä. 


Pahvi avautuu tällaiseksi. Sisään on kirjoitettu tietoa tuotteesta ja brändin historiaa sekä filosofiaa. Purkki on super laadukkaan oloinen, mukana tulee metallinen spaatteli, joka pysyy kannessa magneetin voimin kiinni.


Voide on kevyttä ja kosteuttavaa ja tuoksuu hyvälle. Tuoksu on miedon hunajainen, ei ollenkaan ärsyttävä. Siinä on seassa pieniä jyväsiä kuten kuvastakin näkee, jotka sulautuvat iholle. Voide muutenkin imeytyy todella hyvin ja nopeasti ihoon jättämättä mitään kalvoa tai erityisempää tuotetuntua. Iho tuntuu vain pehmeältä ja kosteutetulta. Ei todellakaan ole kyseessä rasvapitoinen tai raskas päivävoide. Uskoisin tämän toimivan useimmille ihotyypeille, toisin hyvin kuivaihoinen tarvinnee alle/päälle vielä jotain tuhdimpaa näin talvella ainakin. Koostumuksessa ja pakkauksessa on luksuksen tuntua, kosmeettisesti todella miellyttävä tuote. 


Incl on todella pitkä sisältäen runsaasti erilaisia siemenöljyjä ja kasviuutteita. Alussa on hunaja- ja mehiläisperäisiä ainesosia tehoaineina tuotteen nimen mukaisesti. Mehiläiskuningatarhyytelö eli royal jelly on perinteinen kosmetiikan tehoaine, tuttu mm. Egyptian Magic -voiteesta. Hunajauute on myös kärjessä sekä Echinacea Purpurea juuriuute, joka on se kasvi, jonka kasvatukseen perustuu koko sarja. Paremmin tunnettu nimi tälle on auringonhattu, josta tehtyä uutetta myydään flunssalääkkeenä Suomessakin apteekeissa ja päivittäistavarakaupoissa. Valmistajat ovat jalostaneet auringonhatusta Echinacea GreenEnvy:ksi nimeämänsä lajikkeen ja mehiläiset, joiden tekemää hunajaa ja royal jellyä käytetään Farmacyn tuotteissa, ovat käyttäneet tämän kasvin mettä hunajan teossa. Kosteuttavina tehoaineina on myös hyaluronihappoa. 

Jos jotain negatiivista täytyy sanoa, loppupuolella on akrylaatteja, jotka osalle aiheuttavat allergisia reaktioita. Itselleni ne eivät mitään aiheuta, joten niiden esiintyminen muuten erinomaisen incl:n lopussa eivät vaikuta ostopäätökseeni. Alkoholi incl:n toisiksi viimeisenä aineena ja sen määrä on todellakin mitättömän pieni eikä kuivata ihoa. Merkitys liittynee jotenkin koostumuksen formulointiin myös.

Olen tykännyt tästä voiteesta todella paljon ja voin lämpimästi suositella kaikille ihotyypeille. Meikin alla loistava. Ei rullaannu eikä tee kalvoa iholle. Kasvoveden ja seerumin jälkeen levitän tätä iholle ja kuivimpiin kohtiin saatan laittaa vielä toisen kerroksen tätä ja/tai lisäksi jotain toista tukevampaa voidetta. Meikkivoide tai BB-voide tähän päälle vielä, mikäli aikaa riittää moiseen. Aika usein lähden liikkeelle siten, että laitan näppyjen päälle peitevoidetta ja koko kasvoille vain kevyt irtopuuterointi. Ajankäyttö ei ole vahvin lajini varsinkaan aamuisin. En muista että yhtenäkään päivänä ihoa olisi kiristellyt tätä voidetta käyttäessäni. Tällä hetkellä ihoni on kosteustasapainoltaan suht normaali. Leuka ja otsa rasvoittuvat helposti, poskilla taipumus puolestaan kuivua.


Tämä teksti on kuvattu vielä pakkauksen kyljestä, jossa tuotteen esittelyä. 

Seuraavaksi esittelen sarjan silmänympärysvoiteen:


Eye Dew on 15 ml tilavuudeltaan ja pakattu söpöön pikkuiseen purkkiin. 


Vastaavanlainen esittelyteksti sy-voiteesta pakkauksen kyljessä. Sy-voiteessa ei ole hunajaa, mutta tehoaineena on GreenEnvy juuriuutetta.


Incl on todella pitkä myös sisältäen erilaisia uutteita runsaasti, mutta toisaalta alussa on melko paljon muita pehmentäviä ainesosia kuin kasviutteita. Tämä incl ei ole mun silmään aivan yhtä loistava kuin Honey Drop -voiteen incl jatoisaalta sama on huomattavissa myös käyttökokemuksessa. Voide on ehkä turhan kevyttä eikä imeydy ihoon niin nopeaa kuin päivävoide. Jää pyörimään ihon pinnalle, mutta hieromalla sen saa kyllä hyvin imeytymään. Sy alueeni ei ole erityisen vaativalla päällä nyt, joten olen tullut tämän voiteen kanssa hyvin toimeen. Mielelläni laitan sy-seerumia kuitenkin alle kosteutustehojen lisäämiseksi. Käytössäni on The Ordinaryn sy-seerumi. 

Tämä ei vakuuttanut siinä mielessä, että ostaisin uudelleen toisin kuin Honey Drop. 

Lopuksi vielä kaupanpäälliskolmikko:


Honey Savior -monitoimivoide, Skin Dew -kosteussuihke, Green Clean -puhdistusvoide.

Honey Savior on monitoimivoide samaan tapaan kuin Egyptian Magic. Ainesosatkin muistuttavat näissä osittain toisiaan, tosin tässä incl lista on pidempi. Koostumus on voidemainen, mutta tuhti vrt. Egyptian Magic on melko kovaa balmi-tyyppistä tuotetta, joka sulaa ihon lämmöstä. Sopii kuivalle iholle sekä korjaamaan pieniä ihorikkoja. Lievittää ihoärsytystä ja pehmittää kovettumia. Tehoaineina tässä on hunajaa, aminohappopitoista royal jellyä sekä propolista (mehiläisvahaa), jolla on antiseptisiä ominaisuuksia. 

Käytin tämän pikku tuubin huulirasvana ja ihon kuiviin kohtiin. Toimii loistavasti, jopa nenän kuiville limakalvoille. Voisin ehdottomasti ostaa uudelleenkin, ellei käytössäni olisi nyt lähes täysi Egyptian Magic -purkki. Monitoimivoiteet ovat käteviä. Itse en pidä Bepanthen -klassikkomonitoimivoidetta kovin hyvänä vaan suosin edellä mainittuja luonnollisia tuotteita sen sijaan.

Mielestäni Bepanthenin ongelma on se, ettei se lopultakaan kykene palauttamaan kuivan ihon kosteustasapainoa vaan herkästi provosoi rasvauskierteen esim. huulille. Ongelma on ihotautilääkäreilläkin yleisesti tiedossa ja erityisesti tuo huulirasvausriippuvuus. Heidän ehdotuksensa Bepanthen-vieroitukselle on melko raju: hydrokortisonivoiteen käyttö kunnes iho tasapainottuu. Itse lähtisin ensisijaisesti mielummin kokeilemaan vaikka jompaa kumpaa edellä mainittua hunajavoidetta tähän ongelmaan.

Skin Dew -kosteussuihke ja meikinkiinnittäjä oli todella hyvä tuote, tykkäsin sen yrttisestä tuoksusta ja erinomaisesta kosteutustehosta. Tällä ihon sai aamulla hereille takuuvarmasti. Ainoa miinus tuotteessa on pullon suutin, joka suorastaan ampui suihkeen kasvoille suurina pisaroina ja isolla voimalla. Täysin käyttökelvoton siis. Toivottavasti täysikokoisessa suihkepullossa sumutinosa on parempi ja luulisi niin, sillä kyseessä ei ole mikään halpa tuote. Jouduin lopulta laittamaan tuotteen tyhjään suihepulloon, jossa ollut aiemmin käyttämääni kasvosuihketta. Keskeisenä tehoaineena tässä on GreenEnvy -juuriuute, lisäksi myös mm. kiiviuutetta ja eteerisiä öljyjä. Incl on pitkä. Mikäli tarkemmin kiinnostaa, tuotteista voi lukea lisätietoja merkin sivuilta: www.farmacybeauty.com.

Green Clean on balmimainen puhdistusvoide, jonka tulisi sulattaa meikki kasvoilta. En ikävä kyllä saanut tätä kovin hyvin toimimaan kasvoillani; silmämeikki ei puhdistunut täysin kuten esim. Avrilin puhdistusöljyllä meikin saa kirjaimellisesti liukenemaan pois. Määrä tuossa purkissa oli niin pieni, että en oikeastaan saanut tilaisuutta testailla tuotetta tarpeeksi. Ensivaikutelma nyt ei ollut kovin hyvä. Käyttöohjeiden mukaan tämän tulisi toimia yksinään, mutta näin ei käynyt minulla. Mahdollisesti voisi toimia kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä tuotteena, mutta en siihen lähtisi suosittelemaan, sillä öljy on todennäköisesti tehokkaampaa ja myös Farmacy myy erikseen puhdistusöljyä. Green Clean voisi toimia parhaiten esim. kasvojen aamupuhdistuksessa.

Kokonaisuudessaan Farmacysta jäi todella positiivinen fiilis ja jatkossakin voisi olla yksi vaihtoehto tilatessani ihonhoitotuotteita Cult Beautysta, joka on mulle ihonhoidon suhteen nettikaupoista ykkönen. Suosittelen tutustumaan sen monipuoliseen tarkoin harkittuun valikoimaan. Edellä esitellyistä tuotteista suosikkini on Honey Drop, joka on sopivan erilainen kuin mikään muu käyttämäni päivävoide. Täydellisen päivävoiteen etsinnässä ollaan tämän kanssa jo lähellä ...tai jopa maalissa. Uusien hyvien voiteiden etsintä jatkuu silti edelleen, sillä eihän markkinoilta tuotteet lopu kesken, mun rahat loppuvat paljon ennen sitä ˆ____^.


Oletko käyttänyt/kokeillut Farmacyn tuotteita, mitä pidit? 

Kommentit

Suositut tekstit